Construirea unui Centru cultural pentru educația copiilor de la țară

Am demarat acest proiect în 10 august 2018, acel 10 august. Ne făceam lecțiile direct pe buza șanțului, la propriu.

Mai apoi, grație Lidiei Bodea, directorul general al Humanitas, am improvizat o bibliotecă în dormitorul copilului meu, unde ne facem și lecțiile. Aici unii copii au citit prima carte din viața lor, alții au descoperit și devorat seria completă a lui Stephen Hawking, alții s-au îndrăgostit de geometrie (spaima copiilor), deși erau la nivelul zero când ne-am cunoscut, și o fetiță a ajuns de aici la un liceu de top din București. Dar aici este, totuși, doar un dormitor.

Terenul, unde urmează a se construi acest Templu al educației pentru copiii de la țară, l-am cumpărat deja, din donațiile prietenilor noștri fabuloși. Acum avem nevoie de restul: achiziționarea materialelor de construcție și dotarea spațiului. Noi suntem în comuna Scrioaștea, județul Teleorman, dar aici vor ajunge copii de oriunde din România.

Bugetul minim pentru construcție și dotări: 100.000 euro. Evident, se poate construi și cu mult mai puțin, dar tăind sever din aspirații. Pentru că acest Centru cultural va fi mult mai mult. Trebuie să fie, pentru educația copiilor de oriunde din România. Vom detalia curând plenitudinea visului nostru.

Vrem să stârnim o Revoluție în educația din România. De pe buza șanțului nostru. Mulțumim enorm tuturor prietenilor care ne-au fost alături până acum! Mulțumim enorm acelora care ni se vor alătura în continuare! Suntem o echipă. 

În decembrie 2019 ne-am constituit Asociația Cu cărțile pe uliță, având-i ca membri fondatori pe: Mari Tudor, directorul Editurii Universității de Vest, Timișoara; Cătălin Teniță, activist civic extrem de implicat, Geeks for Democracy; și subsemnatul - Relu Voicu, de pe buza șanțului.

Pandemie fiind, ne facem lecțiile online, pe youtube: Cu cărțile pe uliță - Relu Voicu. 

EDUCAȚIA SCHIMBĂ DESTINE. INCLUSIV, DESTINUL UNEI NAȚIUNI.  

 

[ Show more ]
Galantomi:

2

Donatii:

19

Suma:

2,100 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Construirea unui Centru cultural pentru educația copiilor de la țară

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

2,100 RON

Suma:

2

Galantomi:
19 Donatii

Pagini fundraising

EDUCAȚIA SCHIMBĂ DESTINE

23 OCT. - ziua mea, pretext să mai strâng un ban de la oameni pentru nebunia CU CĂRȚILE PE ULIȚĂ, mai cumpărăm niște saci de ciment, cărămi

10,000 RON Target
0 RON Suma
0 Donatii
0% Complete

Cadoul meu la 48 de ani - de la voi pentru copiii care vor sa citească

Hei, maine, pe 6 octombrie, fac 48 de ani și cred ca educația poate schimba lumea.  Nu-l cunosc personal pe Relu Voicu dar cred că ce face pentru

4,500 RON Target
2,100 RON Suma
19 Donatii
46.666666666667% Complete